Zonwerend glas

Zonwerend glas

Bij het ontwerp van een modern gebouw is, naast de functionele en esthetische aspecten, het economische aspect steeds vaker belangrijk. De kosten voor klimaatbeheersing moeten steeds meer omlaag. Maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van de architectonische vrijheid. Met de ontwikkeling van hoogwaardig zonwerend glas speelt de glasbranche daar naadloos op in. Zonwerend glas houdt ongewenste warmte buiten, vermindert de energiekosten voor koelen en verbetert het visuele comfort door de lichtinval te beperken. Daarnaast biedt zonwerend glas een hoge thermische isolatie. De belangrijkste eisen waaraan dit glas moet voldoen zijn een verminderde lichttoetreding en een gereduceerde zonnewarmtetoetreding. De verhouding tussen lichttoetreding (uitgedrukt in LTA) en zonnewarmtetoetreding (uitgedrukt in ZTA) duidt de selectiviteit aan.
Het assortiment zonwerend glas van de Arnhemse glasinzetterij bestaat uit een aantal neutrale zonwerende glassoorten en een aantal gekleurde zonwerende glassoorten.
Busje Arnhemse Glas inzetterij
PHOTO-2022-09-05-19-08-46 (1)

De voordelen van zonwerend glas op een rij:

  • Genieten van het comfort van een ideale klimaatbeheersing.
  • Besparing op de kosten voor koeling in de zomer.
  • Besparing op de kosten voor verwarming in de winter.
  • Een grote variëteit aan kleuren: van neutraal tot goud.
  • Een beperking van de uv-doorlatendheid beperkt het verkleuring en de afbraak van kunststof materialen.
  • De neutrale zonwerende beglazing is uitstekend te combineren met veiligheidsglas, inbraakvertragend glas, brandvertragend glas en isolatieglas.