Brandvertragend

Brandvertragend glas

Brandvertragend glas wordt veel toegepast doordat de afgelopen jaren de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brandveiligheid in kantoren en woonruimtes flink zijn aangescherpt. Het bouwbesluit richt zich op brandcompartimentering (de omgeving beschermen tegen brand). De constructie waarin brandwerend isolatieglas geplaatst wordt, dient in zijn geheel te voldoen aan de geldende normen.

Voorbeelden van gebouwen waar brandwerend isolatieglas gebruikt wordt, zijn ziekenhuizen, klinieken, rusthuizen, schoolgebouwen, hotels, restaurants, winkels, commerciële centra, kantoorgebouwen, industriële gebouwen, laboratoria, vliegvelden en trein- en metrostations.

Brandvertragend glas

De Arnhemse Glasinzetterij biedt een breed scala brandwerende en brandvertragende beglazingen die voldoen aan de gestelde CE-normeringen en NEN 3569. Door deze ontwikkelingen bieden de huidige glassoorten betere en mooiere oplossingen voor het beschermen van gebouwen tegen vuurbelasting. Die toepassingen zijn mogelijk voor onder andere woningbouw, ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen, et cetera.

Brandwerend glas is in verschillende soorten leverbaar: 20, 30, 60 en 90 minuten brandwerend en aan 1 of 2 zijden vuurbelast. Deze soorten hebben elke hun eigen specificaties, lichtdoorlatendheid en isolatiewaarden en zijn gebonden aan bepaalde afmetingen. Wij adviseren u graag over de toepassingsmogelijkheden die brandwerende glas.

Enkel brandwerend glas

glasinzetten

Gelaagd brandwerend glas

Isolerend brandwerend glas

Dubbele beglazing inbouwen

Enkel brandwerend glas bestaat uit een enkele geharde ruit die voorzien is van een brandwerende coating. Deze beglazing is verkrijgbaar in eenzijdig of tweezijdig brandwerend en 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.

Gelaagd brandwerend glas bestaant uit 2 glasplaten die aan elkaar gelamineerd zijn. Deze beglazing is te verkrijgen in eenzijdig of tweezijdig brandwerend en 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.

Dit glas bestaat uit een isolerende combinatie die eventueel voorzien is van een zonwerende en/of zelfreinigende coating. Deze beglazing kan worden uitgevoerd in dubbelglas, HR+ of HR++. Hierdoor krijgt de beglazing, naast zijn brandwerende eigenschap, ook isolerende eigenschappen. Deze beglazing is te verkrijgen met 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.

Even voorstellen

De Arnhemse Glas-inzetterij – Glaszetter in Arnhem e.o.

Al ruim 40 jaar is de Arnhemse Glas-inzetterij een bekende naam in Arnhem en omstreken op het gebied van het leveren, plaatsen en bewerken van glas voor particulieren en bedrijven.
Als klein glasbedrijf in Arnhem hebben wij korte lijnen in onze organisatie die resulteren in grote flexibiliteit en een persoonlijke aanpak van onze glasservice en glaszetters op locatie. Wat kenmerkt ons bedrijf?

  • 40 jaar ervaring
  • Samenwerking met vele verzekeringsmaatschappijen
  • Persoonlijke aanpak
  • Korte lijnen
  • Geen voorrijkosten

Benieuwd naar meer van onze diensten?