Brandvertragend

De afgelopen jaren zijn de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot brandveiligheid in kantoren en woonruimtes flink aangescherpt. Het bouwbesluit richt zich op brandcompartimentering (de omgeving beschermen tegen brand). De constructie waarin het brandwerende isolatieglas geplaatst wordt dient in zijn geheel te voldoen aan de geldende normen. Voorbeelden van gebouwen waar brandwerend isolatieglas gebruikt wordt: ziekenhuizen, klinieken, rusthuizen schoolgebouwen hotels, restaurants winkels, commerciƫle centra kantoorgebouwen industriƫle gebouwen, laboratoria vlieghavens, trein- en metrostations.

Brandvertragend glas
De Arnhemse glasinzetterij biedt een scala aan brandwerende – en brandvertragende beglazingen, die voldoen aan de gestelde CE normeringen en de NEN 3569. Ontwikkelingen zorgen ervoor dat de huidige glassoorten betere en mooiere oplossingen bieden voor bescherming tegen vuurbelasting. De toepassingen zijn mogelijk voor woningbouw, ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen, etc.
Brandwerende beglazing is in verschillende soorten leverbaar: 20, 30, 60 en 90 minuten en 1 of 2 zijden vuurbelast. Al deze soorten hebben hun eigen specificaties, lichtdoorlatendheid en isolatiewaarden en zijn gebonden aan bepaalde afmetingen. Wij adviseren u graag over de toepassingsmogelijkheden.

brandwerend1Enkel brandwerend glas
Enkel brandwerend glas bestaat uit een enkele geharde ruit, die voorzien is van een brandwerende coating. Deze beglazing is te verkrijgen in eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.


brandwerend2Gelaagd brandwerend glas
Gelaagd brandwerend glas bestaant uit 2 glasplaten die aan elkaar gelamineerd zijn. Deze beglazing is te verkrijgen in eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.


brandwerend3Isolerend brandwerend glas
Dit glas bestaat uit een isolerende combinatie, evt. voorzien van een zonwerende en/of zelfreinigende coating. Deze beglazing kan worden uitgevoerd in dubbelglas, HR+ of HR++. Hierdoor krijgt de beglazing naast zijn brandwerende eigenschap ook isolerende eigenschappen. Deze beglazing is te verkrijgen met 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.