Brandvertragend glas

Brandvertragend glas

De Arnhemse glasinzetterij biedt een scala aan brandwerende – en brandvertragende beglazingen die voldoen aan de gestelde CE-normeringen en NEN 3569. Ontwikkelingen zorgen ervoor dat de huidige glassoorten betere en mooiere oplossingen bieden voor bescherming tegen vuurbelasting. Deze toepassingen zijn mogelijk voor woningbouw, ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen, et cetera.
Brandwerende beglazing is in verschillende soorten leverbaar: 30 en 60 minuten en 1 of 2 zijden vuurbelast. Deze soorten hebben ieder hun eigen specificaties, lichtdoorlatendheid en isolatiewaarden en zijn gebonden aan bepaalde afmetingen. Wij adviseren u graag over de toepassingsmogelijkheden van brandvertragend glas.

    • Enkel brandwerend glas:

Enkel brandwerend glas bestaat uit een enkele geharde ruit die voorzien is van een brandwerende coating. Deze beglazing is te verkrijgen in eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.

    • Gelaagd brandwerend glas:

Gelaagd brandwerend glas bestaat uit 2 glasplaten die aan elkaar gelamineerd zijn. Deze beglazing is verkrijgbaar in eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.

    • Isolerend brandwerend glas:

Dit glas bestaat uit een isolerende combinatie, die desgewenst is voorzien van een zonwerende en/of zelfreinigende coating. Deze beglazing kan worden uitgevoerd in dubbelglas, HR+ of HR++. Hierdoor krijgt de beglazing, naast zijn brandwerende eigenschap, ook isolerende eigenschappen. Deze beglazing is te verkrijgen met 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.