Brandvertragend glas

De Arnhemse glasinzetterij biedt een scala aan brandwerende – en brandvertragende beglazingen, die voldoen aan de gestelde CE normeringen en de NEN 3569. Ontwikkelingen zorgen ervoor dat de huidige glassoorten betere en mooiere oplossingen bieden voor bescherming tegen vuurbelasting. De toepassingen zijn mogelijk voor woningbouw, ziekenhuizen, scholen, kantoorgebouwen, etc.
Brandwerende beglazing is in verschillende soorten leverbaar: 20, 30, 60 en 90 minuten en 1 of 2 zijden vuurbelast. Al deze soorten hebben hun eigen specificaties, lichtdoorlatendheid en isolatiewaarden en zijn gebonden aan bepaalde afmetingen. Wij adviseren u graag over de toepassingsmogelijkheden.

brandwerend3
Enkel brandwerend glas

Enkel brandwerend glas bestaat uit een enkele geharde ruit, die voorzien is van een brandwerende coating. Deze beglazing is te verkrijgen in eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.


brandwerend1
Gelaagd brandwerend glas

Gelaagd brandwerend glas bestaant uit 2 glasplaten die aan elkaar gelamineerd zijn. Deze beglazing is te verkrijgen in eenzijdig of tweezijdig brandwerend, 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.


brandwerend2
Isolerend brandwerend glas

Dit glas bestaat uit een isolerende combinatie, evt. voorzien van een zonwerende en/of zelfreinigende coating. Deze beglazing kan worden uitgevoerd in dubbelglas, HR+ of HR++. Hierdoor krijgt de beglazing naast zijn brandwerende eigenschap ook isolerende eigenschappen. Deze beglazing is te verkrijgen met 30 minuten of 60 minuten vertragingstijd.