Hard glas

Hard glas

Door gehard glas te verlijmen, of met klemstukken te monteren, zijn de constructieve mogelijkheden van hard glas nagenoeg onbeperkt. In winkelpuien worden dan ook vaak hardglazen deuren aangebracht met zowel zijpanelen, bovenlichten en fraai rvs-deurbeslag.

Wat kenmerkt hard glas? Het is:

 • sterk
 • transparant
 • zeer toegankelijk
 • gebruiksvriendelijk
 • vrijwel onderhoudsvrij
hard glas

Door onze jarenlange ervaring hebben wij het construeren in en met glas tot één van onze specialiteiten gemaakt.

Inpandig gebruik van hardglas deuren en puien

Ruim 75% van het gemonteerde hardglas wordt als binnenglas toegepast. Denk hierbij aan glazen afscheidingswanden en deuren in kantoorgebouwen, kantines met bijvoorbeeld een rook-ruimte. Tochtportalen worden ook vaak in hardglas uitgevoerd. Bijvoorbeeld als interieurbeglazing in een woning in de vorm van zoals hardglazen deuren en badkamer -of douchewanden. Door de vele dessins die mogelijk zijn met hard glas kunt u een bijzonder interieur creëren. De mogelijkheden hiermee zijn legio. Alles wordt precies naar uw wens op maat gemaakt en vakkundig gemonteerd.

Hardglas

 • Douchedeuren
 • Douchecabines
 • Inloopdouche
 • Glasdeuren
 • Glazen schuifdeuren
 • Glazen scheidingswand
 • Glazen balustrade
 • Glazen achterwand
 • Glazen aanrechtblad

Gehard glas voor zowel interieur als exterieur

Gehard glas is de populaire benaming voor thermisch voorgespannen glas. Het wordt met name gebruikt voor deuren, beglazing voor gevels, entrees, isolerende beglazing, puien, liftschachten, roltrappen, badkamer-elementen en als glas voor meubeltoepassingen.

Hoe wordt gehard glas gemaakt?

Een op maat gesneden ruit van wordt verhit tot ± 700 °C. Hierdoor wordt het glas week en plastisch. Daarna is het zaak om de ruit snel af te koelen door middel van blaaslucht. Omdat glas slecht warmte geleidt, daalt de oppervlakte temperatuur sneller dan de temperatuur in de kern. Het afgekoelde oppervlak krimpt en de weke binnenmassa krimpt gemakkelijk mee. Als ook de kern is afgekoeld, veroorzaakt deze een grote drukspanning aan het oppervlak. Dat maakt het glas ‘harder’.

Veel glas keuze
 • Gehard glas, of thermisch voorgespannen glas, is beter in staat om stootbelastingen in het glas op te vangen: tot 4 – 5 keer de belasting van ‘gewoon’ floatglas. Hierdoor breekt het glas anders dan gewoon glas.
 • Als de drukspanning aan de oppervlakte op een enkel punt wordt verstoord, dan zullen de vrijgekomen spanningen de ruit in kleine, onscherpe korrels uiteen laten vallen. Hierdoor is gehard glas flexibeler dan gewoon glas.
 • De buigsterkte van gehard is 2 tot 3 keer groter dan de buigsterkte van niet voorgespannen glas. Door deze eigenschappen hoort gehard glas in de categorie ‘letselvoorkomend veiligheidsglas’ dat voldoet aan de NEN 3569 eisen.
Arnhemse Glasinzetterij
4.9
Gebaseerd op 56 beoordelingen
powered by Google
Edwin Van Der MijlEdwin Van Der Mijl
17:02 11 Oct 22
Geweldig werk geleverd. Betty en Ivan zijn vakmensen, werken erg secuur. Ben erg tevreden over het advies, geleverde werk en de prijs.
Werner HermsenWerner Hermsen
16:48 12 Jul 22
Vandaag in onze bijkeuken het oude glas vervangen door HR++.Van tevoren zijn we goed geadviseerd.Het oude glas, de oude glaslatten, en alle rommel is vakkundig verwijderd en meegenomen.Het nieuwe glas is schilderklaar opgeleverd waarbij ook alle gaatjes gestopt zijn.Waar vind je nog eerlijke, oprechte, vriendelijke en vakkundige mensen die voor een eerlijke prijs een goed product leveren..
Marielle MeuwsenMarielle Meuwsen
16:36 03 Apr 22
Zeer tevreden over het plaatsen van dubbelglas in de voordeur. Werken schoon en netjes. Het glas zit er netjes in. Professioneel advies en een nette prijsopgaaf vooraf. Zij hebben al meerdere keren glas gezet bij ons en we zijn altijd tevreden. Marielle
Remi de GrootRemi de Groot
13:14 31 Mar 22
Enkelglas raam vervangen in een klapdeur in ons bedrijfspand in Arnhem. Snelle reactie na een offerte opvraag, goede prijs en snelle afhandeling. Super tevreden!
Ivan en Betty zijn een fantastisch team! Afgelopen donderdag is bij ons dubbel glas geplaatst. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat en de werkwijze van dit bedrijf:- Alle afspraken zijn netjes nagekomen.- Zeer goed bereikbaar voor vragen.- We hebben vakkundig advies gekregen.- Alle ramen zijn vakkundig nagemeten en zeer netjes geplaatst.De Arnhemse Glasinzetterij bevelen we van harte aan. Groetjes, Kamal en Roxanne
js_loader