Glas in lood

handwerkAls een van de weinige bedrijven in Arnhem en omstreken laten wij voor u nog op ambachtelijke wijze glas-in-lood maken.
De Arnhemse glas-inzetterij besteed het werk uit aan een eigen professionele glas-in-lood-atelier. In deze werkplaats wordt dagelijks glas-in-lood voor diverse toepassingen gemaakt. Zoals voor reparatie van glas in lood. Glas in lood tussen dubbel glas.

glas_in_loodUniek
Elk glas-in-loodraam wat de werkplaats verlaat, is uniek en waarschijnlijk enig in zijn soort. De ontwerpen worden door onze partner zelf of in nauw overleg met u gemaakt. Hierdoor wordt het uw glas-in-lood-paneel.

Door contact met meerdere glasfabrikanten in binnen en buitenland is het voor ons mogelijk zo goed als elke gewenste glassoort en kleur te verkrijgen. Alles wordt naar wens geproduceerd.

Glas in lood tussen isolatieglas

Glas-in-lood kan ook tussen isolatieglas worden geplaatst. Op deze wijze is het mogelijk de nostalgische uitstraling van ouderwets glas-in-lood met het comfort van modern isolatieglas te combineren.
De meeste panelen kunnen worden ingebouwd tussen isolatieglas. Het glas-in-lood wordt uit elkaar gehaald, waarna de maten iets worden teruggebracht. Hierna wordt het paneel gerestaureerd en ingebouwd tussen isolatieglas.
Bij sommige panelen staat de vormgeving het echter niet toe de maten te verkleinen. Er zal dan een alternatieve oplossing moeten worden gezocht. Er kan worden gedacht aan het geheel nieuw maken van het paneel of gebruik van voorzetramen.

Isolatieglas: Glas-in-lood is toepasbaar tussen isolatieglas. Isolatieglas bestaat uit twee bladen blank floatglas. In de spouw tussen de twee bladen glas zit droge lucht.

HR+: Glas-in-lood is toepasbaar in HR+ isolatieglas. HR+ isolatieglas bestaat uit twee bladen blank floatglas, waarvan één is gecoat met een dunne transparante warmtereflecterende metaallaag. In de spouw tussen de twee bladen glas zit droge lucht.

HR++ : HR++ isolatieglas bestaat uit twee bladen blank floatglas, waarvan één is gecoat met een dunne transparante warmtereflecterende metaallaag en in de spouw tussen de twee bladen glas een gasvulling van Argon. HR++ heeft de hoogst mogelijke isolerende waarde. Dit is helaas niet leverbaar in combinatie met glas-in-lood.
Ook voor glas-in-lood tussen isolatieglas bent u bij ons aan het juiste adres.

glas_in_lood3Voordelen van glas-in-lood in isolatieglas zijn:

  • Gemakkelijk schoon te houden
  • Het glas-in-lood blijft in perfecte staat
  • Warmte isolatie
  • Geluidsisolatie
  • Inbraakpreventie