Gelaagd glas

Glas voor Veiligheid

Glas is een uitvinding dat zeer veel voordelen heeft qua behoefte aan licht en openheid maar dat ook zeer kwetsbaar kan zijn. Wat denkt u van de dagelijkse ongelukken die plaatsvinden met glas? Bijvoorbeeld een bal door het glas van de schuifpui of een kind dat in gevaar komt door glas dat net is gebroken en waarvan de scherven in het rond vliegen? Om u tegen dergelijke ongelukken te beschermen bieden wij u “GELAAGD GLAS ” aan in enkele beglazing en dubbele beglazing.

Productomschrijving

Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit een samenstelling van twee of meerdere glasbladen, verenigd door een of meerdere tussenlagen in de kunststof polyvinylbutyral (PVB). De eigenschappen van de PVB zijn bevredigend wat betreft weerstand, hechting en elasticiteit. Bij glasbreuk houdt de PVB laag de stukjes glas bijeen, zodat “rondvliegend” glas tot het verleden behoort.


Gelaagd veiligheidsglas in Isolerende vorm

Om een combinatie van ” veiligheid ” en ” isolatie” mogelijk te maken bieden wij u Isolatieglas met een zijde veiligheidsglas aan. De samenstelling van de Isolerende beglazing bestaat uit een buitenblad van blank floatglas, een met droge luchtgevulde holle metalen kader dat met een droogmiddel gevuld is en een binnenblad dat uit gelaagd veiligheidsglas bestaat. Het geheel wordt met elkaar verbonden door een dubbele, elastische kitvoeg. Als tevens de veiligheid aan de buitenzijde is vereist bijvoorbeeld toegangdeur, schoolplein dan wordt het buitenblad van floatglas vervangen door gelaagd veiligheidsglas.

Gelaagd veiligheidsglas voor geluidscomfort en duurzaamheid

Door de verschillende glascomponenten biedt het gelaagd veiligheidsglas een uitstekende geluidsisolatie tegen geluidsoverlast. Tevens biedt het zoals alle glasmaterialen een uitzonderlijke weerstand tegen slijtage, corrosie, atmosferische stoffen en reinigingsproducten. De tussenlaag van PVB is zeer stabiel en verkleurt niet door inwerking van zon of kunstlicht.